Wat wil jij anders?

Wanneer je iets wilt veranderen, is het meestal nodig om eerst iets op te ruimen. Uit het verleden, of in jezelf. Dat is niet altijd makkelijk. Toch levert dit proces je veel op. Het brengt je dichterbij jezelf, bij wat echt belangrijk is en het maakt je krachtiger. Daarna is er ruimte om te kiezen voor hoe je het wél wilt.

we denken graag met je mee tijdens een intake

1.  Eerste contact

Laat weten wie je bent via het contactformulier, per mail of WhatsApp. Je hoort snel van ons.

2.  Vrijblijvende intake

Tijdens de telefonische intake bespreken we je gewenste doel en wat we je kunnen bieden.

3.  Snelle start

We ontmoeten elkaar persoonlijk of via video. En gaan meteen concreet samen aan de slag.

Veranderen met Emotional Freedom Techniques

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een methode om je emoties, gevoel en daarmee gedrag positief te beïnvloeden. Zo kun je onprettige ervaringen in een ander daglicht zetten en oude patronen vervangen voor een nieuwe toekomst.

Wat doe je bij EFT?

Tijdens een EFT consult klop je (bij jezelf) op acupunctuurpunten (zonder naalden en over de kleding heen) in combinatie met focustechnieken en visualisatie. Je volgt mijn handelingen en we spreken hierbij korte zinnen of woorden uit. Op deze manier activeer je een specifiek gebied in je hersenen, waardoor je positieve invloed hebt op ingesleten patronen en automatische reacties. Door het ‘opruimen’ van beladen emoties en gedachten, verlaag je de spanning die gekoppeld is aan bepaalde gebeurtenissen. Het wordt dan gemakkelijker om ook ander gedrag in een vergelijkbare situatie te vertonen. Gerelateerde fysieke klachten verdwijnen dan vaak ook.

Wat is EFT

Hoe werkt het?

EFT heeft invloed op processen in de hersenen, waaronder de zenuwbanen die zorgen voor communicatie tussen verschillende delen in het brein waar cognitie, emoties en overlevingsinstincten worden aangestuurd. Die zenuwbanen zijn soms ingesleten op een ongewenste manier, wat een ongewenste emotie/reactie geeft. Met EFT kun je zo’n ingesleten patroon veranderen waardoor een nieuwe (positieve) reactie mogelijk wordt. Je verandert niet de (herinnering aan de) ervaring, wel de negatieve lading die erop zit.

Hoe werkt EFT

Waarvoor kun je het toepassen?

Piekeren, angsten, fobieën, slapeloosheid, schuldgevoelens, schaamte, rouwverwerking, verdriet, impactvolle ervaringen,  terugkerende patronen of gevoelens, boosheid, stress, burn-out, innerlijke onrust, onzekerheid, laag zelfbeeld, belemmerende overtuigingen, perfectionisme, niet weten wat je wilt, niet bij je gevoel kunnen, overmand worden door emoties, vermoeidheid, gewichtsproblemen, eetproblemen, nek- en schouderklachten, rugpijn, hoofdpijn, migraine, allergieën.

Is de methode wetenschappelijk bewezen?

Er is veel (wetenschappelijk) onderzoek gedaan en over het algemeen komt EFT hier positief uit. Zo is er ook vergeleken met therapieën als cognitieve gedragstherapie en EMDR en hieruit bleek dat met EFT in minder sessies hetzelfde resultaat werd bereikt en de lange termijneffecten waren consistenter. Soms lijkt EFT echter niet of nauwelijks effect te hebben. Ervaring leert, dat het per persoon verschilt. Voor iedere therapie, behandeling of coaching geldt dat ook jouw eigen bereidheid tot verandering en je mindset invloed hebben op je proces. Kan en durf je naar jezelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor je gedrag en emoties? EFT is geen wondermiddel, maar kan een effectieve tool zijn om je te ondersteunen in het proces om zelf tot verandering te komen.

Veelgestelde vragen over EFT

EFT als videoconsult mogelijk

Woon je verder weg of in het buitenland en wil je wel graag een traject volgen? Dan werken we gewoon op afstand. De gebruikte technieken zijn dan even effectief. Wel zo makkelijk vanuit je eigen woonkamer.

Over EFT Online

videobellen
  • Ik liep al enige tijd rond met lichamelijke klachten (wekelijkse migraine aanvallen, aanhouden pijn/tinteling in mijn been, geen energie). Ik deed waar ik goed in was: ‘doorbijten’. Ook had ik helaas niets aan mijn huisarts, ik voelde mij niet gehoord, niet serieus genomen. Ik herkende mijn lichaam niet meer, had nergens meer controle over. Ik liep rond met 50 kilo op mijn schouders! Toen ik na 8 maanden ook nog eens zwanger bleek te zijn, kwam ik ook nog geestelijk in de knel. Met EFT kreeg ik eindelijk verlichting, alsof er een enorm last van mijn schouders viel. De pijn en tintelingen werden overgenomen door positieve tintelingen en energie.

Meer ervaringen van anderen

Denise profiel

Integraal Coach en EFT Practitioner: Denise de Kruijk

Wat je tegenkomt, heb je niet altijd voor het zeggen. Wel wat je ermee doet. Mijn leven is meerdere malen flink opgeschud door impactvolle ervaringen. Steeds maakte het dat ik dingen anders ben gaan zien of doen. Zo ben ik me gaan scholen tot integraal vitaliteitscoach, (gevorderde) EFT behandelaar en heb ik me gespecialiseerd in de EFT techniek Matrix Reïmprinting. Ik help mensen met het onderzoeken van hun vraag of probleem tijdens persoonlijke afspraken en videoconsulten.

Over Denise

Vragen of meer weten?

Vul het contactformulier in, mail of stuur een WhatsApp, dan nemen we snel contact met je op.