Emotional Freedom Techniques Online

Met Emotional Freedom Techniques (EFT) kun je stress verlagen, emoties verzachten en klachten verlichten. Wil je thuis zelf aan de slag? Dan leer je de techniek al binnen een half uur effectief op jezelf toe te passen, onder persoonlijke begeleiding. En in een Online Consult ga je meteen aan de slag met jouw probleem of klacht. Onder professionele begeleiding, gewoon vanuit huis.

Een afspraak maken?

EFT vanuit huis

Emotional Freedom Techniques is als videoconsult even effectief. De sessie vindt plaats in een AVG goedgekeurde omgeving.

Wat heb je nodig?
Alleen een internetverbinding en computer (of telefoon) met camera. Zorg dat je tijdens het consult alleen bent en niet gestoord kunt worden. De ervaring leert dat het fijn is om erna wat tijd voor jezelf te hebben. Zodat het kan bezinken of om gedachten/inzichten op te schrijven.

videobellen

Online Zelfstarten

25

20-30 minuten

 • Stap voor stap instructie voor starters.
 • Basistechniek leren onder begeleiding.
 • Je kunt daarna zelf thuis aan de slag.
 • Met handleiding voor thuisgebruik.

Boek instructie

Online EFT Ervaren

35

30 minuten

 • EFT ervaren toegepast op eigen situatie.
 • Brengt verlichting van emotie of klacht.
 • Gebruik van EFT Basistechnieken.
 • Met handleiding voor thuisgebruik.

Boek 30 min

Online EFT Consult

75

60 minuten

 • Aan de slag in een volledig online consult.
 • Klacht of probleem wordt lichter of lost op.
 • Basis en gevorderde EFT technieken.
 • Met handleiding en instructies voor thuis.

Boek 60 min

Meer impact met een EFT traject

Tijdens een Emotional Freedom Techniques traject kunnen we dieper op de thematiek ingaan. Voor complexe problemen of klachten, angsten, trauma of het verwerken van andere impactvolle gebeurtenissen, zijn altijd meerdere consulten nodig. Ieder consult komen we meer tot de kern en zo zetten we steeds een stukje van de gewenste verandering in gang.

Waarom een EFT traject?

Om te komen waar je nu bent, waren meerdere ervaringen (situaties) nodig. Met EFT werken we per ervaring, of eigenlijk de herinnering hieraan. Soms heeft het werken aan zo’n herinnering ook effect op andere herinneringen, wat een sneeuwbaleffect kan veroorzaken. Hoe dan ook zijn er meerdere situaties op te lossen om tot verandering te komen. Bij een coach of psycholoog ben je ook enige tijd onder behandeling, voordat je merkt dat er iets verandert. Met EFT is dat niet anders. Wel kun je sneller je doel bereiken, doordat het direct invloed uitoefent op bepaalde hersengebieden.

Gevorderde technieken en Matrix Reïmprinting

Tijdens een traject kunnen we dieper op (ook complexere) problematiek ingaan. We starten de eerste afspraak meestal met de basis, zeker als je nog geen ervaringen met EFT hebt. Zo kunnen we ook even wennen aan elkaar en zie ik hoe je op EFT reageert. Vanaf de tweede afspraak is het vaak ook mogelijk om andere technieken in te zetten, die nog meer effect hebben.

Vrijblijvende intake

Voorafgaand aan een traject vindt altijd een telefonische intake plaats. Zo’n gesprek duurt doorgaans 30 minuten. Zo kunnen we alvast kennismaken en krijg ik zicht op wat je wilt bereiken. De intake is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens de telefonische intake wordt nog geen EFT toegepast. Afhankelijk van je vraag bekijken we welke traject daar het beste bij aansluit. Vaak starten we met 3 of 5 keer, een langer traject op maat kan ook. Na de intake beslis je of je direct een afspraak wilt maken, of er nog even over wilt nadenken.

Voordelig trajecttarief

Een trajectkaart bevat 6 uur en je krijgt dan 15% korting op het uurtarief. Je betaalt het het traject ineens en rond het in maximaal 6 maanden af. Als je jouw doel eerder bereikt en nog uren over hebt op je kaart, dan ontvang je de resterende uren terug. Dat maakt een traject per definitie voordeliger. Bovendien helpt het om het committent aan te gaan om tot echte verandering te komen. Een langer traject is natuurlijk ook altijd mogelijk, we bespreken dit in de intake. Wil je EFT eerst ervaren? Kies dan voor een online ervaring van een half uur, dan kun je daarna alsnog beslissen of je een traject wilt.

Denise profiel

Behandelaar: Denise de Kruijk

Wat je tegenkomt, heb je niet altijd voor het zeggen. Wel wat je ermee doet. Mijn leven is meerdere malen flink opgeschud door impactvolle ervaringen. Steeds maakte het dat ik dingen anders ben gaan zien of doen. Zo ben ik me ook gaan scholen tot integraal coach en daarna (gevorderde) EFT behandelaar. Ook heb ik me gespecialiseerd in de techniek Matrix Reïmprinting die erg effectief is bij verwerking van trauma en andere impactvolle ervaringen. Ik help mensen met het toepassen van EFT tijdens face to face afspraken, videoconsulten en workshops.

Logo Stichting EFT
EFT International Logo
Bewust Haarlem Netwerk ondernemer

Veelgestelde vragen over EFT en MR

Meer weten over Emotional Freedom Techniques en Matrix Reïmprinting? Hieronder vind je enkele vragen en de antwoorden erop.

Wat is EFT?

Met Emotional Freedom Techniques (EFT) kun je op een effectieve manier klachten en problemen oplossen. Het werkt door het kloppen op acupunctuurpunten (zonder naalden en over de kleding heen) in combinatie met focustechnieken en visualisatie. We kloppen beide op onszelf en jij volgt hierbij mijn handelingen. Hierbij spreken we korte zinnen of woorden uit. Dat is even vreemd in het begin, maar went heel snel. De meeste mensen ervaren het als prettig om te volgen, zodat ze niet teveel na hoeven denken.

Waarom werkt het?

EFT heeft invloed op processen in de hersenen, waaronder de zenuwbanen die zorgen voor communicatie tussen verschillende delen in het brein waar cognitie, emoties en overlevingsinstincten worden aangestuurd. Die zenuwbanen zijn soms ingesleten op een ongewenste manier, wat een ongewenste emotie/reactie geeft. Met EFT kun je zo’n ingesleten patroon veranderen waardoor een nieuwe (positieve) reactie mogelijk wordt. Je verandert niet de (herinnering aan de) ervaring, maar alleen de spanning die erop zit. Ook worden er tijdens een sessie stoffen aangemaakt (neurotransmitters) die een stress- en angstverlagend effect hebben. Dat is vaak al vrij snel voelbaar.

Wat doet visualisatie?

Visualisatie is een waardevol instrument, omdat je hersenen het verschil niet waarnemen tussen het gevisualiseerde beeld en de realiteit. Dat is ook de reden waarom je emoties zo intens kunt ervaren, alleen al door aan iets leuks of vervelends te denken.

Wat is Matrix Reïmprinting?

Het combineert EFT en NLP technieken en gebruikt de kracht van visualisatie. Je gaat ervaringen uit het verleden anders gaat zien/beleven. Dat komt doordat we eerst de spanning uit de oude situatie halen door visualisatie te combineren met EFT en daarna maken we een nieuwe (positieve) imprint. Hierdoor kun je na afloop ontspannen op de gebeurtenis terugkijken. Het wordt veel gebruikt voor verwerking van impactvolle ervaringen en trauma en het kan breed worden toegepast. Ook MR kan zeer goed online worden begeleid.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Ja, het is bewezen effectief. Er wordt veel (ook wetenschappelijk goed gefundeerd) onderzoek naar EFT gedaan en het bewijs van de positieve effecten stapelt zich op. Het is vooral een kwestie van tijd voordat EFT regulier wordt. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk al gebleken dat EFT in vergelijking met therapieën als cognitieve gedragstherapie en EMDR sneller werkt (er zijn minder sessies nodig) en de effecten op de lange termijn zijn consistenter.

Wat als ik de oorzaak van mijn klachten niet weet?

Voor veel behandelmethoden is het belangrijk om te weten waar iets vandaan komt. Met EFT kunnen we ook starten met wat er niet is. Dat klinkt gek, maar het werkt echt zo. Door EFT toe te passen, kom je meer in contact met je onderbewustzijn. Soms komt een ‘vergeten’ herinnering daardoor weer naar boven. Het is niet altijd nodig om een herinnering terug te halen, om het op te kunnen lossen. Mogelijk is wel een langer traject nodig om tot een gewenst resultaat te komen. We kunnen starten met drie consulten en vanuit daar het vervolg bepalen.

Moet ik een ervaring herbeleven met EFT?

Anders dan bij EMDR werken we bij EFT niet met het herbeleven van de situatie. Althans, niet op die manier. Als een ervaring impactvol of zelfs traumatisch is geweest, gebruiken we aangepaste technieken. We verzachten eerst de emotie rondom het thema, zonder dat je de herinnering hoeft ‘op te halen’. Stapsgewijs werken we dan naar de ervaring toe. Steeds halen we de spanning eraf, voordat we verder gaan. Op die manier wordt het terugdenken aan de ervaring niet als een herbeleving ervaren. Je creëert als het ware eerst afstand tussen jouzelf en de ervaring. Zo voelt het voor de meeste mensen ook. Alsof ze er op afstand naar kijken. Soms zetten we die techniek (o.a. bij Matrix Reïmprinting) ook bewust in, als de ervaring te heftig is om aan terug te denken. Je kunt tijdens een EFT sessie wel intense emoties ervaren. Door te (blijven) kloppen, zakken die emoties ook altijd weer.

Kan ik niet beter 'gewoon' cognitieve gedragstherapie of EMDR kiezen?

Er is niets mis met cognitieve gedragstherapie of EMDR. EFT trajecten verlopen alleen anders. EFT werkt met (de herinnering aan) een ervaring en vervaagt de negatieve lading hiervan op cognitief, emotioneel en fysiek gebied, of lost deze op. Uit onderzoek blijkt dat je met EFT in minder sessies hetzelfde resultaat kunt bereiken en dat de effecten op lange termijn consistenter zijn. Verschillende methoden kunnen dus tot hetzelfde resultaat leiden. Het is vooral belangrijk dat je kiest wat bij jou past.

Waar kan ik er meer over lezen?

Wil je meer weten? Lees dan de uitgebreide info op mijn website: www.mybrandnewdays.nl of neem contact met me op.

Afspraak boeken

Andere vragen? Stel ze gerust.


Denise de Kruijk

  06 15 944 111 (WhatsApp)
  denise@mybrandnewdays.nl