Denise de Kruijk

Psychosociaal therapeut i.o.
Verlies- en Rouwtherapeut i.o.
Gediplomeerd Vitaliteitscoach
Gecertificeerd EFT Practitioner

Over Denise de Kruijk

Anderen omschrijven mij als energiek, opgeruimd en toegankelijk. Ik krijg vaak terug dat het contact snel vertrouwd voelt. Vanuit dat vertrouwen kunnen we samen aan de slag. Hierbij is gelijkwaardigheid voor mij een belangrijke waarde. De gesprekken zijn dan ook een samenwerking tussen jou en mij. Waarbij jij jezelf het beste kent en de inhoud van het gesprek bepaalt. Ik luister aandachtig, ondersteun en zet aan tot denken, waarmee ik het proces begeleid.

Even bellen?

  Mijn professionele achtergrond

  Na ruim 20 jaar in het communicatievak voor het bedrijfsleven, ben ik de zorg in gegaan. Hier ging ik in eerste instantie aan de slag in een communicatiefunctie en tegenwoordig als Adviseur Duurzame Inzetbaarheid. Die werkzaamheden combineer ik met mijn praktijk, wat ik als fijn en afwisselend ervaar.

  Naast mijn werk volg ik een HBO opleiding bij Psychodidact in twee afstudeerrichtingen: Psychosociale therapie en Verlies- en Rouwtherapie. Een groot deel van de kennismodules heb ik afgerond en mijn praktijkexamen met succes behaald. Komend studiejaar staat in het teken van algemene kennisverdieping en persoonlijke doorontwikkeling. In het afgelopen jaar heb ik veel praktijkervaring opgedaan en teruggekregen van cliënten dat de methodieken vanuit de therapie meer diepgang toevoegen, ten opzichte van (alleen) coaching. Daarom bied ik mijn diensten nu als therapeut i.o. aan, waarbij ik het geleerde direct integreer in mijn praktijk.

  Daaraan voorafgaand
  Voor ik mijn praktijk startte, volgde ik de opleiding tot Integraal Vitaliteitscoach bij MARK Academy. Ik raakte geïnteresseerd in hoe emoties verbonden zijn met het mentale en fysieke, en dat bracht me bij Emotional Freedom Techniques (EFT). Ik volgde de opleiding en het certificeringstraject bij Yvonne Toeset (EQ Libre), EFT International Master Trainer, auteur en supervisor. Daarna heb ik mij verder geschoold in de EFT techniek Matrix Reïmprinting, bij drs. Cella van der Staak (New Life Point). Nu integreer ik deze energetische technieken in mijn gesprekken. Hierdoor kan ik het mentale proces met lichaamsgerichte technieken ondersteunen waar nodig.

  Blijvende ontwikkeling
  Als coach, therapeut en persoon ben ik nooit uitgeleerd. Daarom volg ik jaarlijks supervisie, intervisie, lezingen, trainingen, workshops en lees ik vakbladen en boeken om mijn vakkennis en persoonlijke ontwikkeling te verbreden en verdiepen.

  Mijn persoonlijke verhaal

  Ik groeide op als jongste in een gezin met gescheiden ouders. Al op jonge leeftijd leerde ik me aanpassen aan de wisselende omstandigheden tussen het nieuwe gezin van mijn vader en het thuis bij mijn moeder. In beide huizen bewoog ik met de stroom mee. Daar was ik zo goed in geworden dat ik niet nadacht over wat ik zelf wilde. Dat werd pas een probleem toen ik ouder werd en zelf keuzes moest gaan maken en richting geven aan mijn leven. Dat had ik niet geleerd en toch vond ik dat ik het alleen moest kunnen. Ik werd een ‘zoeker’ die maar niet vond. Gevoelens van onzekerheid en schaamte hielden dit in stand en ik koos onbewust om te schuilen in de veiligheid van een relatie. Ogenschijnlijk ging dit prima, maar gevoelsmatig drukte het op me. Dat zag ik pas echt in, nadat een groot verlies alles op z’n kop zette.

  Onze eerstgeboren dochter kwam door een vroeggeboorte ter wereld en overleed. Een periode van rouw volgde en ondertussen ging het leven al snel weer door met nieuwe zwangerschappen en de geboorte van twee dochters. Alleen dit keer werkte mijn kop-in-het-zand strategie niet meer. De overweldigende pijn van het verlies bleef in vlagen komen en legde uiteindelijk alles stil. Ik liep cognitief en emotioneel vast, alsof ik tegen mijn eigen muren was opgelopen. Vanaf hier kon ik onmogelijk op de oude voet verder. Er volgde een ontdekkingstocht waarbij ik mezelf als het ware opnieuw uitvond, of misschien wel voor het eerst uitvond. Ik kreeg zicht op wat voor mij van wezenlijk belang was. Dat bleek helaas niet binnen mijn huwelijk te passen, wat leidde tot opnieuw een verlies, dit keer door echtscheiding.

  Vanaf dat moment ben ik mijn leven bewust opnieuw gaan vormgeven, vanuit mijn eigen wensen en keuzes. Dat ging met heel veel kleine stappen. Iedere dag weer. De optelsom van al die stappen en keuzes hebben uiteindelijk voor de grote verandering gezorgd. Ik ervaar nu een licht leven, vol liefde en ongekende vrijheid, omdat ik het zo heb ingericht dat het past bij wat voor mij belangrijk is.

  “You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.”

  – Steve Jobs