Denise de Kruijk

GECERTIFICEERD EFT PRACTITIONER
GEDIPLOMEERD VITALITEITSCOACH
PSYCHOSOCIAAL THERAPEUT I.O.
VERLIES- EN ROUWTHERAPEUT I.O.

Vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen

Zo leef en werk ik het liefst. Daarnaast, zijn groei en vrijheid voor mij belangrijke waarden, die ik inmiddels op alle vlakken in mijn leven heb geïntegreerd.

Anderen omschrijven mij als energiek,  toegankelijk en gestructureerd. Ik krijg vaak terug dat het contact snel vertrouwd voelt. En andersom heb ik veel vertrouwen in de veerkracht en veranderkracht van mijn cliënten. Het vraagt om kracht om jezelf onder ogen te zien.

Vanuit wederzijds vertrouwen kunnen we samen aan de slag. De gesprekken zijn een gelijkwaardige samenwerking tussen jou en mij. Waarbij jij jezelf het beste kent en de inhoud van het gesprek bepaalt. En ik aandachtig luister, ondersteun en aanzet tot denken, waarmee ik het proces begeleid.

Even bellen?

  Mijn professionele ontwikkeling

  Na 20 jaar communicatiefuncties bij commerciële bedrijven, ben ik de zorg in gegaan. Nu combineer ik mijn communicatie ervaring met mijn liefde voor vitaliteit en ontwikkeling, als Adviseur Duurzame Inzetbaarheid. Dit combineer met mijn praktijk, omdat ik dan zowel autonomie en vrijheid ervaar alsook in een team aan een groter doel werk.

  Relevante opleidingen

  • HBO-opleiding Psychosociale therapie en Verlies- en Rouwtherapie bij Psychodidact. Kennismodules voor 80% afgerond en praktijkexamen met succes behaald. Ik integreer deze kennis direct in mijn praktijk, wat tot effectievere sessies leidt.
  • Post-HBO Registeropleiding Integraal Vitaliteitscoach bij MARK Academy.
  • EFT opleiding en certificeringstraject bij EQ Libre, Yvonne Toeset, EFT International Master Trainer, auteur en supervisor.
  • EFT techniek Matrix Reïmprinting, bij drs. Cella van der Staak van New Life Point.

  Blijvende ontwikkeling
  Jaarlijks volg ik supervisie, intervisie, lezingen, trainingen, workshops en lees ik vakbladen en boeken om mijn vakkennis en persoonlijke ontwikkeling te verbreden en verdiepen.

  Mijn persoonlijke verhaal

  Ik groeide op als jongste in een niet-functionerend gescheiden gezin. Er was veel onrust in mijn jeugd. Ik bewoog vooral zoveel mogelijk met de stroom van mijn omgeving mee in die jaren. De onrust uit mijn jeugd nam ik echter mee en dat bleef nog jarenlang mijn thema. Ik werd een ‘zoeker’, kon bij geen enkele vervolgopleiding mijn plek vinden en verhuisde enkele provincies verderop om me te storten in een overduidelijke destructieve relatie. Heel wat levenservaringen verder, zocht ik meer de rust op. In werk en een langdurige, stabiele relatie. De innerlijke onrust bleef echter.

  Onze eerste dochter werd te vroeg geboren en overleed. Mijn reactie hierop was om met de stroom mee te bewegen, zoals ik had geleerd. Maar zo’n groot verlies kun je niet verwerken door je mee te laten voeren. Dat ontdekte ik na nog twee intensieve zwangerschappen en de geboorte van onze derde dochter. Alles kwam tot stilstand. Ik had het gevoel niet meer voor of achteruit te kunnen. Ik besloot een vitaliteitsopleiding te volgen, in eerste instantie voor mijn eigen vitaliteit. Er volgden meer opleidingen en een ontdekkingstocht waarbij ik mezelf als het ware opnieuw uitvond, of misschien wel voor het eerst echt uitvond. Ik kreeg zicht op wat voor mij van wezenlijk belang was. De verandering in mij was zo groot, dat dit niet meer binnen mijn huwelijk paste en een echtscheiding volgde.

  Zo’n scheiding bleek opnieuw een verlies dat niet vanzelf wel slijt. Het was hard werken aan mezelf, een nieuwe relatie met mijn ex en de kinderen zo goed mogelijk begeleiden in de nieuwe situatie. Hierdoor hebben we een stabiel en liefdevol co-ouderschap gecreëerd voor onze dochters en gunnen we elkaar alle geluk. Vanuit hier heb ik mijn leven opnieuw heel bewust vorm kunnen geven. Niet met de stroom mee, maar bewuste stappen en keuzes. De optelsom hiervan heeft uiteindelijk voor de grote verandering gezorgd en rust in de onrust gebracht.

  Wat ik door ervaring steeds sterker ben gaan geloven, is dat je het leven voor een groot deel zelf kunt vormgeven met de keuzes die je maakt. Je leeft je levensscript, zoals dit vanuit de Transactionele Analyse wordt genoemd, gebaseerd op je overtuigingen. Als dat niet helpend is voor een fijn en gelukkig leven, kun je uit script komen door inzicht in je eigen patronen te vergroten, deze te doorbreken met vallen en opstaan en nieuwe keuzes te maken. Zo werd het leven voor mij in ieder geval een heel stuk leuker  :-).

  “You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.”

  – Steve Jobs