Denise profiel

Denise de Kruijk

Psychosociaal therapeut in opleiding
Certified Matrix Reimprinting Practitioner
Certified EFT Practitioner
Certified Vit@al!™ trainer
Gediplomeerd Integraal Vitaliteitscoach

Anderen omschrijven mij als energiek, toegankelijk en opgeruimd. Ik krijg vaak terug dat mensen snel op hun gemak zijn, dat het vertrouwd voelt. 

Wat mij en mijn praktijk kenmerkt, is het vertrouwen in de zelfredzaamheid van ieder mens. Ik geloof dat groei vaak gepaard gaat met pijn en dat een beetje ploeteren dus helemaal niet erg is. Natuurlijk bied ik technieken om je te ondersteunen, maar ik zet je ook aan het denken én aan het werk. We gaan samen aan de slag. Ik begeleid het proces, jij bepaalt de inhoud.

Mijn achtergrond

Vanaf 2010 werd mijn leven opgeschud door een aaneenschakeling van stressvolle gebeurtenissen. Het bracht mijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Om er het maximale uit te halen, besloot ik om de Post-HBO opleiding tot Integraal Vitaliteitscoach bij MARK Academy te gaan volgen. Dat bleek slechts het begin te zijn.

Van mentaal naar integraal
Bij de start van mijn coachopleiding had ik vooral interesse in het cognitieve, mentale stuk. Door het integrale karakter van de opleiding merkte ik hoe het mentale verbonden is met het emotionele en fysieke. Dat wilde ik verder onderzoeken en deed dat via meditaties, ayahuasca, mindfulness, ademhalingstechnieken en verschillende yogavormen. Tot ik een ervaring opdeed met Emotional Freedom Techniques (EFT) die veel indruk op me maakte. Ik wist meteen dat ik deze methodiek aan mijn coaching wilde toevoegen. Een wetenschappelijk onderbouwde techniek die cognitie met emotie verbindt, via lichaamsgericht werk. De opleidingen volgde ik bij Yvonne Toeset van EQ Libre, zij is EFT International Master Trainer, auteur en supervisor. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in de Matrix Reïmprinting (o.a. bij traumaverwerking) bij drs. Cella van der Staak van New Life Point.

Verdere ontwikkeling
Als coach en  persoon ben ik nooit uitgeleerd. Daarom volg ik jaarlijks supervisie, intervisie, lezingen, trainingen, workshops en opleidingen om mijn vakkennis en persoonlijke ontwikkeling te verbreden en verdiepen. In 2020 heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding Stressmanagement Coaching Counseling Conflictbemiddeling (CCC) Basic, die ik in 2021 heb voortgezet met de opleiding Stressmanagement CCC Professional. Een Europees erkend opleidingstraject bij Psychodidact dat opleid tot psychosociaal therapeut.

"Je kiest niet altijd wat je tegenkomt, wel wat je ermee doet"

Kernwaarden

Dit zijn woorden die voor mij meer betekenis hebben dan andere. Ze zijn aanwezig in de rode draad van mijn leven. Het zijn mijn persoonlijke waarheden. Ze helpen me om richting en focus te geven in chaotische of drukke tijden. Dit is mijn top drie.

Groei

Nieuwsgierig blijven en mezelf uitdagen. Ook accepteren van groei die vanzelf ontstaat, vanuit noodzaak die groot genoeg is om verandering aan te gaan.

Vrijheid

Mijn sterkste ‘driver’ om steeds te kiezen wat bij me past, los van conventies. Mijn eigen regie bepalen en verantwoordelijkheid nemen hierin.

Gelijkwaardigheid

Dit heeft voor mij een sterke relatie met zelfwaardering. Als je vanuit tevredenheid naar jezelf kunt kijken, kun je echte gelijkwaardigheid bereiken.

Gelieerd aan

Matrix Reimpriting Academy Karl Dawson
EFT International Logo
Logo Stichting EFT
NIBIG