Denise profiel

Denise de Kruijk

Psychosociaal therapeut in opleiding
Certified Matrix Reimprinting Practitioner
Certified EFT Practitioner
Certified Vit@al!™ trainer
Gediplomeerd Integraal Vitaliteitscoach

Anderen omschrijven mij als energiek, opgeruimd en toegankelijk. Ik krijg vaak terug dat het contact snel vertrouwd voelt. Vanuit dat vertrouwen kunnen we samen aan de slag. Samen, want ik ben niet het type coach dat tips en adviezen geeft. Ik heb jouw verhaal en informatie nodig, want jij weet het beste hoe je zelf in elkaar steekt. Mijn vertrouwen in het eigen kunnen van mensen is groot, soms heb je alleen even hulp of een zetje nodig. Daar ben ik voor. Ik geloof dat groei vaak gepaard gaat met enige pijn en dat wat ploeteren helemaal niet erg is. Ik ondersteun, zet je aan tot denken en het leggen van verbanden om tot nieuw inzicht te komen. Het is een samenwerking, vanuit gelijkwaardigheid. Ik begeleid het proces en jij bepaalt de inhoud.

Mijn achtergrond

Ik leefde nooit zo bewust. Ervaringen volgden elkaar gewoon op en ik dealde met de dingen die op me afkwamen. Ik had niet echt het gevoel in the lead te zijn van mijn leven, het was meer alsof ik toekeek hoe mijn leven zich voor mij afspeelde. Soms hebben mensen een shock nodig om tot realisatie te komen. Voor mij gold dat zeker. Mijn eerste shock-moment was in 2002 en het zorgde ervoor dat ik me bewuster werd en verandering in gang zette, alleen had ik nog niet de tools om er volledig richting aan te geven. Ik koos voor de veilige weg en voor lange tijd was dat prima. Totdat er meer shocks kort op elkaar volgden, wat tot meer realisaties leidde.

Meer bewustwording, groei en uiteindelijk ook verandering, dat na een groot verlies nog meer in een stroomversnelling kwam. Het was een instabiele tijd en ik zocht naar grip. Die vond ik in de Post-HBO opleiding tot Integraal Vitaliteitscoach bij MARK Academy, een opleiding die ik in eerste instantie vooral voor mijn eigen vitaliteit volgde. Tijdens de opleiding bleek ik onontdekt talent voor coaching te hebben en dat motiveerde me om me verder te ontwikkelen.

Persoonlijke groei centraal
In mijn opleiding had ik geleerd en zelf ook ervaren hoe onlosmakelijk het mentale verbonden is aan het emotionele en fysieke. Dat wilde ik verder onderzoeken. Ook realiseerde ik me dat ik zelf nog het nodige werk aan de winkel had, voordat ik anderen van dienst kon zijn. Ik dompelde me daarom een periode onder in meditaties, ayahuasca, mindfulness, ademhalingstechnieken en verschillende yogavormen. Dat alles bracht me bij een ervaring met Emotional Freedom Techniques (EFT), die veel indruk op me maakte. Ter plekke besloot ik een opleiding in deze techniek te gaan volgen. Die opleidingen volgde ik bij Yvonne Toeset (EQ Libre), EFT International Master Trainer, auteur en supervisor. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in de EFT techniek Matrix Reïmprinting (MR) die vooral bij verwerking erg behulpzaam is. De opleidingen voor MR volgde ik bij drs. Cella van der Staak (New Life Point).

Van coach naar therapeut
Al die ontwikkeling en het runnen van mijn coachpraktijk, het smaakte naar meer. Meer kennis, een andere zienswijze, een laag dieper. Het besluit was snel genomen toen ik de opleiding van Psychodidact vond, die opleid tot psychosociaal therapeut. Voor het eerste deel, de Stressmanagement Coaching Counseling Conflictbemiddeling (CCC) Basic heb ik in 2020 mijn diploma behaald, die ik in 2021 heb voortgezet met de Stressmanagement CCC Professional. Deze opleiding voegt (nu al) veel waarde toe aan mijn coachpraktijk, omdat ik het geleerde direct kan integreren.

Blijvende ontwikkeling
Als coach, therapeut en persoon ben ik nooit uitgeleerd. Daarom volg ik jaarlijks supervisie, intervisie, lezingen, trainingen, workshops en lees ik vakbladen en boeken om mijn vakkennis en persoonlijke ontwikkeling te verbreden en verdiepen.

"Je kiest niet altijd wat je tegenkomt, wel wat je ermee doet"

Kernwaarden

Dit zijn woorden die voor mij meer betekenis hebben dan andere. Ze zijn aanwezig in de rode draad van mijn leven. Het zijn mijn persoonlijke waarheden. Ze helpen me om richting en focus te geven in chaotische of drukke tijden. Dit is mijn top drie.

Groei

Nieuwsgierig blijven en mezelf uitdagen. Ook accepteren van groei die vanzelf ontstaat, vanuit noodzaak die groot genoeg is om verandering aan te gaan.

Vrijheid

Mijn sterkste ‘driver’ om steeds te kiezen wat bij me past, los van conventies. Mijn eigen regie bepalen en verantwoordelijkheid nemen hierin.

Gelijkwaardigheid

Dit heeft voor mij een sterke relatie met zelfwaardering. Als je vanuit tevredenheid naar jezelf kunt kijken, kun je echte gelijkwaardigheid bereiken.

Gelieerd aan

Matrix Reimpriting Academy Karl Dawson
EFT International Logo
Logo Stichting EFT
NIBIG