Werkwijze.

Vanuit onderzoek naar verandering

Er zijn verschillende manieren om tot verandering te komen, afhankelijk van wat je wilt veranderen. Mijn werkwijze kenmerkt zich door naar jou als geheel te kijken. Meestal ligt de oplossing niet waar het probleem zich bevindt. Door breder te onderzoeken, komen we tot de kern en daarmee tot verandering. Dat doe ik door gebruik van therapeutische methodieken te combineren met lichaamsgerichte technieken en coaching.

Integrale benadering

Er is een reden dat er in de hersenen verbindingen lopen van het cognitieve brein naar het emotionele en fysieke brein. Daarom onderzoek ik problemen of klachten graag als geheel. Kom je binnen met een vraag over overweldigende emoties, dan onderzoeken we ook je gedachten en overtuigingen. Ervaar je fysieke klachten na een verlies die geen medische oorzaak lijken te hebben, dan onderzoeken we hoe verlies een rol in jouw leven speelt of heeft gespeeld, hoe er thuis werd omgegaan met emoties en hoe jij ernaar kijkt. Denken, voelen en doen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Uitgebreid model van denken, voelen en doen

Psychosociale therapie

In de Psychosociale therapie gesprekken leggen we verbanden tussen je achtergrond en het hier en nu. Wat maakt dat je de dingen nu zo ervaart of doet? Soms is het nodig om je verhaal tegen iemand aan te houden die aandachtig luistert, spiegelt en opmerkt wat opvalt. Dat kan helpen om zicht te krijgen op je blinde vlekken. Wat zie je nog niet en wat weerhoud je? Door dat in kaart te brengen, kun je tot nieuwe inzichten komen. Nieuwe informatie en aangereikte methodieken kunnen helpen je perspectief te verschuiven en ruimte te maken voor nieuwe gedachten en overtuigingen. Begrijpen hoe het zit, is vaak de eerste stap richting de gewenste verandering.

Verlies en Rouwtherapie

Bij Verlies en Rouwtherapie staan aandacht en ruimte om jouw verlies te delen centraal. Het kan zijn dat je vastloopt na het verlies van een dierbare door dood of bij leven (psychische ziekte, echtscheiding). Sat je even niet weet hoe je het weer op de rails krijgt. Gevoelens kunnen je overweldigen, of juist wegblijven. Ieder rouwt op zijn eigen manier en op eigen tempo. Eén ding staat vast: een verlies wordt gevolgd door rouwen. Hoe dat precies voor jou verloopt, is uniek. Wel zijn er op grote lijnen overeenkomsten gevonden in rouwprocessen bij mensen, die beschreven zijn in de verlies en rouwliteratuur. Die informatie kan begrip, troost en herkenning bieden. Ook kun je een verliestraject ingaan als je afscheid neemt van iemand in de laatste levensfase en hier graag begeleiding bij wilt.

Lichaamsgerichte therapie

Naast de gesprekken, zet ik soms (in overleg met jou) andere methoden of technieken in. Een van de technieken waarmee ik werk, is Emotional Freedom Techniques (EFT). EFT werkt met het onbewuste deel van het brein en heeft invloed op verbindingen tussen het cognitieve, emotionele en fysieke brein. Zo kun je emoties en gedachten positief beïnvloeden en kunnen ervaringen in een ander daglicht komen te staan.

“We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

– Albert Einstein

Locatie praktijk voor Psychosociale therapie en Verlies en Rouwtherapie

De gesprekken zijn online via beeldbellen of vanuit de praktijk in Heemstede. Deze is goed te bereiken voor een groot deel van Noord-Holland, bijvoorbeeld vanuit: Haarlem, Heemskerk, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Overveen, Spaarndam, IJmuiden, Velsen, Beverwijk, Castricum, Zaandam, Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Lisse, Aalsmeer.

Afspraak maken?

Stuur me een bericht. Dan neem ik snel contact met je op voor een telefonische kennismaking.